Türk'ün Özü, Akif'in Sözü Resim Yarışması

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulumuz Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öncülüğünde ilimiz merkez  ve ilçelerinde öğrenim gören orta okul öğrencileri arasında "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" adlı Resim yarışması yapılacaktır.  Son başvuru tarihi 1 Mart 2024 ‘tür.

Yarışmanın amacı : “Türk’ün Özü, Âkif’in Sözü” resim yarışmasının konusunu; büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un her mısrasında Anadolu’nun dört bir yanında verilen Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıttığı, bağımsızlık ve hürriyet aşkını en güzel şekilde ifade ettiği, tarihin ve medeniyetin ortak değerlerini vurguladığı, vatan ve bayrak aşkını ilmek ilmek nakşettiği, varlığına ve birliğine yönelik her tehdit karşısında nazlı ve şanlı hilalin altında toplanmaya hazır “Türk Milleti’nin ortak vicdanı, yüreği ve iradesi olarak gördüğü abidevi eseri, İstiklal Marşı’nın anlam ve önemi oluşturmaktadır.

Yarışma Şartnamesi için TIKLAYINIZ16-01-2024

Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 15:04 - Görüntülenme: 192