Yetenek Sınavı Duyurusu

YETENEK SINAVI DUYURUSU

1-BAŞVURULAR 20 HAZİRAN -26 HAZİRAN 2022 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. (28 Haziran 2022 saat:23:59'a kadar uzatıldı.)

2-ÖĞRENCİ VELİSİ E-OKUL ÜZERİNDEN DOĞRUDAN VEYA DİLEKÇE İLE OKULA BAŞVURUDA BULUNACAKTIR.

***Adaylar Yetenek Sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabilecektir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.

***Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" ve ortaöğretim kademesine yönelik "Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu" ya da "ÇÖZGER" sahibi adaylar Yetenek Sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir. ÇÖZGER sahibi adaylar başvuru tarihleri arasında MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki okulları tercih edeceklerdir. Söz konusu adaylar belgelerini Yetenek Sınavı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tercih ettikleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

3-DİLEKÇE için tıklayınız.meb_iys_dosyalar/43/01/248919/dosyalar/2022_07/04100856_yetenek.e.docx

4-SINAV GİRİŞ BELGESİ 29 HAZİRAN 2022 TARİHİNDE E-OKULDAN VEYA OKULDAN ALINACAKTIR.

5-SINAV İÇİN GEREKLİ MALZEMELER SINAV ESNASINDA OKULDAN VERİLECEKTİR.

Yayın: 21.06.2022 - Güncelleme: 04.07.2022 10:09 - Görüntülenme: 1136