Mrt

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Mübarek Ramazan-ı Şerif Ayının manevi iklimini hissettirecek muhteşem ilahilerden oluşan senfonik ilahiler Konseri 4 Nisan 2024 tarihinde saat 15.00'de Hazer Dinari Kültür Merkezi'nde yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.

Mrt

Bakanlığımız tarafından 12. Sınıflar için sınav takvimi güncellenmiştir. 12. sınıfların 2. sınavları 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Mrt

Dereceye giren ilk 5 eserin sahiplerine ödülleri, 12 Mart tarihinde Hazer Dinari Kültür Merkezinde yapılacak olan programda verilecektir.

Bu listedeki tüm eserler 12 Mart tarihinde Hazer Dinari Kültür Merkezi girişindeki fuaye alanında sergilenecektir.

Şbt

Okulumuzdaki tüm öğrenciler "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlediğimiz atasözleri ve deyimleri resimleme yarışmasına katılabilirler. Katılımcılar resimlerini ektte sunulan atasözleri ve deyimlerden seçerek serbest teknikle 35*50 boyutlarında yapacaklar ve 22.02.2024 tarihine kadar teslim edeceklerdir. yarışmaya gönderilen eserlerden sergi oluşturulacak ve her katılımcıya Katılım Belgesi verilecektir.

Şbt

Ock

2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı 6 Şubat 2024 Salı Günü saat 9.00'da okulumuz Konferans salonunda yapılacaktır.

Ock

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’te bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 7. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olmaya devam ederken ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 30 Milyon TL ödül verilecek.

TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacak.

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar başvurulabilen, tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar adresini   ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 ŞUBAT!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE…

Ock

Hisarlı Ahmet Çocuk Korosuna katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz belli oldu. Kazanan adaylar için Görsele tıklayınız.

Ock

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulumuz Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öncülüğünde ilimiz merkez  ve ilçelerinde öğrenim gören orta okul öğrencileri arasında "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" adlı Resim yarışması yapılacaktır.  Son başvuru tarihi 1 Mart 2024 ‘tür.

Yarışmanın amacı : “Türk’ün Özü, Âkif’in Sözü” resim yarışmasının konusunu; büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un her mısrasında Anadolu’nun dört bir yanında verilen Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıttığı, bağımsızlık ve hürriyet aşkını en güzel şekilde ifade ettiği, tarihin ve medeniyetin ortak değerlerini vurguladığı, vatan ve bayrak aşkını ilmek ilmek nakşettiği, varlığına ve birliğine yönelik her tehdit karşısında nazlı ve şanlı hilalin altında toplanmaya hazır “Türk Milleti’nin ortak vicdanı, yüreği ve iradesi olarak gördüğü abidevi eseri, İstiklal Marşı’nın anlam ve önemi oluşturmaktadır.

Ock

4.sınıf ve 8.sınıf yaş grubu arasındaki öğrencilerimizin yapılacak olan yetenek tarama testi sonucunda koromuza öğrenci alımı yapılacaktır. Başvurular gönüllülük esasınca kabul edilecektir. Yapılacak çalışmalar sonucunda konser etkinliklerinde öğrenci performansları sergilenecektir.

Son başvuru tarihi : 13 Ocak 2024

Yetenek Tanılama: 15 Ocak 2024 Saat: 18.00-20.00

Yer : Bilim ve Sanat Merkezi

Ara